Page 1 of 1

Тесто за италианска пица

Posted: Mon Dec 07, 2015 3:26 pm
by ivo_paunov
Необходими продукти:

500 мл. вода
925 гр. брашно тип 500
40 гр. жива мая
20 гр. сол
1 щипка захар
25 мл. зехтин

Начин на приготвяне:


Разтворете маята в топла вода. Добавете солта, захарта и зехтина. Разбъркайте.
Добавете пресятото брашно и с помощта на миксер (с приставките за тесто) разбийте сместа, докато се превърне в тесто. После домесете още малко с ръце върху набрашнен плот.
Сложете в купа. Покрийте с кърпа и оставете за 30 минути. После извадете тестото върху набрашнен плот и премесете още веднъж. Върнете го в купата и оставете да престои така 2 дни, покрито с фолио в хладилника.
После разделете тестото на 4. Всяко парче разточете на тънка кора и гарнирайте по желание.