Чийзкейк със сладко от боровинки
Posted: Sat Apr 11, 2020 5:53 pm
Необходими продукти:
20 гр. желатин
300 гр. боровинки сладко
3 с.л. пудра захар
400 гр. сметана квасена
3 пак. сирене крема
1 с.л. мед
250 гр. краве масло
3 пак. бисквити чаени
Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер на прах. Към тях се добавят разтопеното масло и меда. Полученото тесто се разстила на дъното на форма с отделящ се ринг и се натиска с длан, докато стане на много плътен, гладък и равен блат. Оставя се в хладилник да стегне. 10 грама желатин се смесва със 50 мл студена вода, изчаква се да набъбне, след което на водна баня се разтваря. Крема сиренето се разбърква с пудрата захар, добавя се сметаната, бърка се до получаване на гъста гладка смес, добавя се и разтвореният желатин. Тази смес се излива върху бисквитения блат, като се разпределя равномерно и се оставя в хладилник да стегне за 1 час. Другият желатин се разтваря по същия начин и се добавя към сладкото от боровинки, изсипва се върху кремовата смес и се разпределя и заглажда. Оставя се в хладилник за още 2 часа, докато стегне. Желатин може да не се използва, ако кейкът се приготви и остави едно денонощие в хладилник. Но ако се консумира същия ден, възможно е да се разпадне при нарязване. Затова стегнете го с желатина.
Да Ви е сладко!
20 гр. желатин
300 гр. боровинки сладко
3 с.л. пудра захар
400 гр. сметана квасена
3 пак. сирене крема
1 с.л. мед
250 гр. краве масло
3 пак. бисквити чаени
Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер на прах. Към тях се добавят разтопеното масло и меда. Полученото тесто се разстила на дъното на форма с отделящ се ринг и се натиска с длан, докато стане на много плътен, гладък и равен блат. Оставя се в хладилник да стегне. 10 грама желатин се смесва със 50 мл студена вода, изчаква се да набъбне, след което на водна баня се разтваря. Крема сиренето се разбърква с пудрата захар, добавя се сметаната, бърка се до получаване на гъста гладка смес, добавя се и разтвореният желатин. Тази смес се излива върху бисквитения блат, като се разпределя равномерно и се оставя в хладилник да стегне за 1 час. Другият желатин се разтваря по същия начин и се добавя към сладкото от боровинки, изсипва се върху кремовата смес и се разпределя и заглажда. Оставя се в хладилник за още 2 часа, докато стегне. Желатин може да не се използва, ако кейкът се приготви и остави едно денонощие в хладилник. Но ако се консумира същия ден, възможно е да се разпадне при нарязване. Затова стегнете го с желатина.
Да Ви е сладко!