Чийзкейк със сладко от боровинки

Вкусни рецепти
Post Reply
ivo_paunov
Site Admin
Posts: 117
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:16 am

Чийзкейк със сладко от боровинки

Post by ivo_paunov »

Необходими продукти:

20 гр. желатин
300 гр. боровинки сладко
3 с.л. пудра захар
400 гр. сметана квасена
3 пак. сирене крема
1 с.л. мед
250 гр. краве масло
3 пак. бисквити чаени



Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер на прах. Към тях се добавят разтопеното масло и меда. Полученото тесто се разстила на дъното на форма с отделящ се ринг и се натиска с длан, докато стане на много плътен, гладък и равен блат. Оставя се в хладилник да стегне. 10 грама желатин се смесва със 50 мл студена вода, изчаква се да набъбне, след което на водна баня се разтваря. Крема сиренето се разбърква с пудрата захар, добавя се сметаната, бърка се до получаване на гъста гладка смес, добавя се и разтвореният желатин. Тази смес се излива върху бисквитения блат, като се разпределя равномерно и се оставя в хладилник да стегне за 1 час. Другият желатин се разтваря по същия начин и се добавя към сладкото от боровинки, изсипва се върху кремовата смес и се разпределя и заглажда. Оставя се в хладилник за още 2 часа, докато стегне. Желатин може да не се използва, ако кейкът се приготви и остави едно денонощие в хладилник. Но ако се консумира същия ден, възможно е да се разпадне при нарязване. Затова стегнете го с желатина.

Да Ви е сладко!
ivo_paunov
Site Admin
Posts: 117
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:16 am

Re: Чийзкейк със сладко от боровинки

Post by ivo_paunov »

Продукти за крема:

6 пакетчета българско крема сирене
200 г захар
1 ванилия
4 яйца

Продукти за основата:

2 пакета чаени бисквити по 175 г.
100 г меко масло

1 буркан сладко от боровинки (или друго сладко по избор)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса.
Изсипете бисквитите и мекото масло във блендер и пасирайте, докато получите трохи. Изсипете ги във форма със свалящ се ринг и хубаво заравнете и притиснете на дъното.
Разбийте с миксер крема сиренето, заедно със захарта и ванилията. Чукнете яйцата и разбийте всичко добре до гладкост. Налейте крема върху бисквитената основа и изпечете чийзкейка за 25 минути. По принцип чийзкейкът е готов, когато краищата са стегнали, а средата леко мърда, при разклащане на съда. Ако ви се стори, че не е готов, печете още няколко минути. Намажете го с боровинковото сладко, изчакайте да изстине и го охладете за няколко часа в хладилник.

Да ви е сладко!
Post Reply

Return to “Рецепти”