Малки трикове в кухнята
Posted: Mon Dec 07, 2015 3:12 pm
Няколко лесни трика, които ще направят ежедневието ни по-лесно и забавно.
1. Бърза закуска с яйца и бекон (или шунка).
2. За да предотвратим появата на кълнове в картофите слагаме една ябълка между тях.
3. Вместо да варим яйцата, можем да ги опечем във фурната. Загряваме фурната на 250 градуса, слагаме яйцата във форми за мъфени и ги печем за половин час. Така яйцата ще имат по-хубава и кремообразна текстура.
4. Ако не знаете кое сирене с кое вино върви, ето ви едно кратко ръководство.
5. За да остане свеж блата за торта сложете филийка хляб върху него.
6. Ето как да си направим домашни сушени плодове. Нарязваме плодовете на парченца по 3-4 см. и ги печем при температура до 70 градуса. Ето и времето за печене на различни плодове.
7. Ето как да си направим хрупкави питки.
8. Преди да замразите каймата може да я направите на порции. Така после ще ви е по лесно.
1. Бърза закуска с яйца и бекон (или шунка).
2. За да предотвратим появата на кълнове в картофите слагаме една ябълка между тях.
3. Вместо да варим яйцата, можем да ги опечем във фурната. Загряваме фурната на 250 градуса, слагаме яйцата във форми за мъфени и ги печем за половин час. Така яйцата ще имат по-хубава и кремообразна текстура.
4. Ако не знаете кое сирене с кое вино върви, ето ви едно кратко ръководство.
5. За да остане свеж блата за торта сложете филийка хляб върху него.
6. Ето как да си направим домашни сушени плодове. Нарязваме плодовете на парченца по 3-4 см. и ги печем при температура до 70 градуса. Ето и времето за печене на различни плодове.
7. Ето как да си направим хрупкави питки.
8. Преди да замразите каймата може да я направите на порции. Така после ще ви е по лесно.